Barnehagens virksomhet bygger på barnehageloven med forskrifter, rammeplanen, Åmot kommunes mål for barnehagene, foreldrenes ønsker og vår tradisjon med å bruke naturen.
Klingen naturbarnehage er en foreldreeid barnehage med plass til 33 barn. Vi er en avdelingsbarnehage med to avdelinger. Maurtua som er barnehagens småbarnsavdeling, og Elgtråkket som er avdelingen hvor det eldste barna går. Vi har tilhold i Åsbygda, ca. 6 km fra Rena sentrum. Barnehagens visjon er formulert ut fra ønske om å være et trygt sted med stabil voksenkontakt for barna i den tiden de oppholder seg i barnehagen. Våre satsingsområder er lek, språk og et aktivt uteliv. |
Aldersgruppe: 0 - 6 år.
Totalt antall plasser: 33 Åpningstid: kl. 07:00 - kl. 16:30 Avstand til sentrum: ca 5 km |
Hverdagslykke og magi!Cirka en gang pr. måned har vi ulike happeninger som er med å skape glede og forventninger hos både små og store.
Vi arrangere alt fra jaktfest, sjørøverdager, besteforeldredag til bekkevandring. Hvert kvartal har vi mamma-nettverk i barnehagen, dette er et lavterskelstilbud hvor mødrene kan komme på kveldsmøte med 2-3 ansatte. Her vil alt fra at helsestasjonen kommer opp på besøk til at vi går på tur. Her vil det være gode muligheter til å innhente tips og triks og ikke minst få utvidet nettverket sitt med de andre mødrene i barnehagen. |
|
Natur og friluftsliv
Vi ønsker at barna skal få ulike erfaringer med å bruke naturen gjennom alle årstider.
Vi høster av det naturen gir. Vi bruker årstiden aktivt i forhold til fysisk fostring. Vi gir gode opplevelser som skal bidra til at barna blir glade i å bruke og ta vare på naturen.
Vi høster av det naturen gir. Vi bruker årstiden aktivt i forhold til fysisk fostring. Vi gir gode opplevelser som skal bidra til at barna blir glade i å bruke og ta vare på naturen.
ToppturerDe eldste barna i barnehagen er på topptur en gang i måneden. Dette er et samarbeid med Ottershagen gårdsbarnehage. Den aller første toppturen fant sted 1. september 2006. Hvert år etter det har vi vært på månedlige utflukter, korte og lange, rundt i kommunen.
Mål:
Eksempler på steder vi har vært/vil besøke:
Hemmelfjellet, Engulfsfjellet, Revehiet i Ulvåa, Holesætra, Rakskiftet, Klettsætra, Fagerfjellet, klatring i Rena leir, Digeråsen, skiskole på Klingen, deler av natur- og kulturleden, pluss enda mange flere. På toppturene bærer ungene egne tursekker. I sekken har barna litt ekstra tøy etter hva slags vær det er, de bærer også sin egen vannflaske. Maten bærer de voksne. |
SkoggruppeVi jobber mye etter skoggruppemetoden. Dette er en arbeidsmåte å jobbe etter som fokuserer på barnets sterke sider, samtidig som den gir barna oversikt over og trygghet i fht hva som skal skje. Det forutsettes dessuten; tilstedeværende, medundrende og språklig aktive VOKSNE.
Mål:
|
Barns medvirkning"Barn i barnehagen har rett til å gi uttrykk for sitt syn på barnehagens daglige virksomhet. Barn skal få jevnlig mulighet til aktiv deltagelse i planlegging og vurdering av barnehagens virksomhet. Barnets synspunkter skal tillegges vekt i samsvar med dets alder og modenhet."
Barnehageloven § 3. |
Noe av det viktigste i forhold til barnets medvirkning vil være:
|
Metoder som kan brukes:
|
Omsorg, lek og læring
"Omsorg, oppdragelse og læring i barnehagen skal fremme menneskelig likeverd, likestilling, åndsfrihet, toleranse, helse og forståelse for bærekraftig utvikling."
sitat Barnehageloven § 2. Barnehagen skal se omsorg og oppdragelse, lek, læring, sosial kompetanse og språklig kompetanse i sammenheng. OMSORG
- nesten like viktig som mat og drikke er det å bli sett og anerkjent for den du er, og det å ha et voksenfang og sitte på i ny og ne. LEK - det må legges til rette for allsidig lek. Det er gjennom leken barna lærer seg hvordan de skal forholde seg til andre mennesker og skaffe seg sosial kompetanse. LÆRING - for oss står opplevelsen i sentrum, så kommer det å undre seg sammen og kanskje finne svar. Så kan vi fortelle om det vi har erfart. |
Mat og ernæringAlle barn har medbrakt frokost som vi spiser mellom kl 0700 – 0900.
Til lunsj serveres brød med variert pålegg; ost -pølser – makrell i tomat – leverpostei - fiskepudding – kaviar…… 1-2 ganger i uka er det varm-mat. Alt fra havregrøt -suppe – pizza – spagetti – fiskepinner – ovnsbakt ørret til vafler….. Til fruktmåltidet serveres brødskiver - knekkebrød – eventuelt yoghurt og forskjellig frukt / grønnsaker |
|